over

 

 

Hoi, mijn naam is Marjolein Oosterheerd. Door mijn achtergrond betreft studie psychologie, kunstacademie, haptonomie, diverse trainingen over innovatie en ondernemen en sinds kort docent beeldende kunst & vormgeving 1e graad (Cum laude), heb ik een fundament gecreëerd waardoor ik anderen kan betrekken in mijn passie voor de authentiek creërende eigenschap van mensen. Ik ben blij dat ik mensen door coaching en training met kennis, ervaring, hart en ziel, zichzelf kan laten verassen met veel nieuwe ideeën en wegen om deze vorm te geven.

Naast facilitator creatief denken ben ik ook beeldend kunstenaar. Mijn autonome werk kun je vinden op www.marjoleinoosterheerd.nl

 

portret 4, fotografie Marloes Tamminga

Er is natuurlijk veel meer te vertellen of op in te haken. Ben je nieuwsgierig, of wil je iets bespreken schrijf me dan een berichtje. Ik beantwoord je vragen of we maken een afspraakje als je dat wil. Ik reageer doorgaans binnen een dag.

De fotoportretten zijn gemaakt door Zuver Loes Fotografie

Referenties.

“Zeer interessant en erg inspirerend, superleuke mix van theorie en praktijk. Huiswerk kan ook leuk zijn zo blijkt en wat is er nog veel te zien en leren over kunst! Marjolein heeft een prettige combinatie van persoonlijk en zakelijke informatie, ze schept een goede sfeer. Ik heb vooral geleerd nog beter te kijken naar de wereld om mij heen.” Hilde Folkersma.

“Dit was een geweldige cursus, het heeft mijn verwachtingen overtroffen. De trainer was gemotiveerd, inspirerend en gaf les met humor en aandacht. Ik heb nieuwe ervaringen op kunnen doen in een veilige omgeving”.

“Marjolein heeft de zeldzame combinatie van een creatieve/innovatieve geest met een praktisch en nuchter inzicht in uitvoeringsmogelijkheden. Ook ziet ze scherp de patronen in hoe mensen zich gedragen en kan daar op een heel duidelijke en opbouwende manier op reageren.” Agnes Nanninga

“Marjolein Oosterheerd is one of the best coaches I’ve had so far.She uses a (to my knowledge) unique and individual approach to help bring out the best in you. Sometimes, playful, sometimes confrontational, but always engaging. I’m very happy with our previous sessions and am looking forward to the next.” Mendel Bouwman.

“Marjolein kan gewoon heel goed buiten de geijkte paden denken. Dat werkt erg inspirerend.”

“Marjolein stelt tijdens haar coaching precies de juiste vragen, hierdoor word je geprikkeld om ook echt aan de slag te gaan. Door de theorie met de praktijk te verbinden, doe je tijdens een cursus van Marjolein niet alleen kennis op, maar kun je deze zelf toepassen in je eigen situatie. Ze geeft tijdens haar coaching creatieve handvatten waar je echt iets aan hebt. Door de coaching van Marjolein heb ik net dat extra zetje gekregen om weer met schrijven aan de slag te gaan. Inmiddels zijn er al diverse artikelen gepubliceerd en heb ik weer plezier in mijn werk.” Marieke Jansen.

“De trainer legt duidelijk uit. Ik vond haar geaard, ze straalt rust uit en geeft ruimte.”

“Ik vond de cursus Creatief-denken interessant en heel leerzaam. De trainer was top, ze heeft veel kennis en inzicht in jou als persoon en ze kan goed antwoord geven op vragen uit de groep. Ik weet nu dat ik creatief nadenken ook kan dat wist ik voorheen niet van mijzelf. Wat ik geleerd heb kan ik toepassen in mijn privé leven en werk. Het samenwerken en leren van de gedachten en ideeën van de anderen vond ik ook heel waardevol.” Karen van den heuvel.

“Het liet me zien hoeveel mogelijkheden je hebt met je eigen vak.”

 “Marjolein zoekt en vindt een heel eigen perspectief om haar verhaal te vertellen. In haar foto’s brengt ze mensen naar voren in hun onbewaakte momenten. Ze laat hun kwetsbaarheid overkomen als iets groots en moois. Je voelt hun overpeinzingen, hun plezier en hun verbazing als je naar haar foto’s kijkt en je voelt de liefde van de kunstenares voor haar vak en voor het overdragen van haar creatieve kundigheden aan al die verschillende groepen waarmee ze werkt.” Sjoerd de Vries

 “Marjolein weet heel goed haar kunstenaarsoog en haar haptonomie-achtergrond te gebruiken om mensen anders en creatief te leren denken en waarnemen. Ik herinner me nog goed haar workshop creatief waarnemen, waarbij ze schilderijen gebruikte die je manier van kijken in de war maakten. En haar haptonomie-achtergrond om ook je fysieke waarneming hierin te betrekken. Een prachtige invalshoek om innovatieve ideeën te creëren. Op een vriendelijke manier, met verstand van zaken, weet ze aan te sluiten en je uit te dagen je eigen grenzen van creatief denken en kijken te verleggen. Zelfs van iemand die daar van nature al goed in is!”. Nicole van der Ouw.

“De volgende dag ben ik gelijk begonnen met het uitwerken van een paar ideeën.”

 “De training Creatief Denken die ik onlangs bij Marjolein volgde, opende voor mij deuren naar nieuwe denkkaders. Marjolein weet op een heldere en prikkelende manier de essentie en toepasbaarheid van creatief denken voor mensen en teams uit te leggen. Ze schept een prettige sfeer van vertrouwen waarin ruimte is voor enthousiasme, ontdekken en ontwikkelen. Zeker een aanrader om mee te maken deze training!” Petra Veen.

“Tijdens een training Creatief Denken is het maar weer eens gebleken: Marjolein kan haar kennis over creativiteit helder, deskundig en met een vleugje humor overbrengen. Marjolein bracht me tijdens de training op veel nieuwe ideeën die op talloze manieren inzetbaar zijn. In mijn werk als webdesigner, maar ook op privé gebied. Een aanrader om een keer een workshop of training te volgen bij Creativity at Work! “ Victor Bakker.

 “Marjolein brengt de visie van je bedrijf prachtig in beeld. Haar intrigerende schilderijen, evenals haar foto’s, zijn heel knapgemaakt. Ze maken een heel verhaal zichtbaar en voelbaar. Marjolein is heel creatief, authentiek en origineel met een warm hart.” Anne Heleen Bijl.